Stevig staan

Daar sta ik dan... In het pak van mijn vader, dat hij had gekocht voor de bruiloft van mijn broer. Het pak, echter, heeft hij nooit gedragen. Met zijn pet op, die hij de laatste maanden droeg vanwege zijn kale kop. Betekenis geven aan de "struggles" van het leven, zoals de titel op mijn homepage zo raak omschrijft.

Lees meer »

Het belang van vaderfiguren

De reis,Er is een kostbare reis oftewel ontdekkingstocht die we kunnen maken, een reis naar de invloed van onze vader op ons leven. Het is een reis van zelfontdekking en zelfkennis, een reis die noodzakelijk is voor ons persoonlijk groeiproces. Ik nodig je graag uit om samen op deze reis te gaan. Door ontmoetingen, gesprekken, opdrachten en reflectie zal je ontdekken welke invloed jouw vader of vaderfiguur heeft gehad op jouw leven. We zullen patronen herkennen en nieuwe wegen vinden naar innerlijke kracht en vastberadenheid, zodat je kunt zijn wie je werkelijk wilt zijn en duurzame voldoening kunt ervaren in je leven. Laten we enkele veelvoorkomende struikelblokken onderzoeken, zoals carrière ontsporing, zelfdestructieve keuzes en problematische relatiepatronen die voortkomen uit de vader-kind relatie.

Lees meer »

Gedicht vader & zoon

Een zoon die zijn vader heeft gemisten zelf vader isZoekt zijn vaderom weer zoon te kunnen zijnWil zijn vader vindenom vader te kunnen zijnDe een gaat niet zonder de anderDe vader kan pas vader zijnals hij ook zoon kan zijnHet verdriet neemt van deze plekRouwt om wat was of nooit is geweestZodat hij door de pijnzijn vader weer kan zienMet liefdevoor wie hij isEen man met donker en lichtDe zoon die zijn vader heeft gemisten zelf vader is kan nu zien wie hij zelf isMet liefdeEn vader zijn.

Lees meer »

Leiderschap en de zoektocht naar herstel

Leiderschap en de zoektocht naar herstelVan verwond naar gezond leiderschap. Een leider is een ieder die invloed uitoefent. En daarmee gaat leiderschap om het vermogen en je bereidheid om invloed uit te oefenen op anderen, maar dit begint met zelfleiderschap en een diep begrip van je eigen binnenwereld. Om effectief te zijn als leider, betekent dat je in staat bent om op een nabije manier met mensen om te gaan. Dit vereist kwetsbaarheid, emotionele intelligentie en het creëren van psychologische veiligheid. Psychologische veiligheid kan pas ontstaan op het moment dat we daadwerkelijk nabij zijn aan elkaar.

Lees meer »

Schaduw kant

Het zijn niet de ontbrekende vaders waar het hier over gaat. Al is dat wellicht wel de reden dat je dit leest. Het gaat om de zoon, jij dus.

Lees meer »

Vader <-> Zoon

Pas als we in staat zijn de relatie met onze vader te bekijken zonder oordeel en bereid zijn deze te begrijpen en te accepteren, zijn we in staat om het potentieel van deze rijkdom te benutten.

Lees meer »