De Koning

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 22:58

Koning op het Schaakbord van je Leven

Heb je ooit een potje schaken gespeeld?
Het schaakspel biedt ons waardevolle lessen, met name de rol van de koning.
Wat kunnen we leren van de koning en hoe kunnen we dit toepassen in ons eigen leven?

De koning is het meest cruciale stuk in het schaakspel. Zijn bewegingsregels zijn eenvoudig, maar de bescherming van de koning is van essentieel belang voor de overwinning.
Het verlies van de koning betekent het verlies van het hele spel, waardoor zijn kwetsbaarheid en waarde duidelijk naar voren komen.

Aanvankelijk staat de koning veilig aan de rand van het bord, waar hij beschutting kan vinden achter andere stukken. Maar naarmate het spel vordert, wordt zijn rol steeds crucialer, met name in het eindspel.

Stel je het schaakbord voor als een metafoor voor jouw levenspad. Je hebt successen behaald en tegenslagen gekend. Misschien heb je momenten gehad waarop je je schaakmat voelde en geen ontsnapping meer mogelijk leek. Als mannen hebben we vaak geleerd om dit nare gevoel te vermijden of de schuld bij anderen te leggen, waardoor we in de aanklager- of slachtofferrol belanden.

Maar wat als ik je nu vertel dat jij de koning bent op jouw schaakbord? Net als de koning ben jij een meester van verdediging en strategie. Je hebt bewegingsvrijheid en vrijheid om keuzes te maken. Maar net als de koning ben je ook beperkt. Op jonge leeftijd hebben we allerlei verdedigingsmechanismen aangeleerd om pijn te vermijden. Net zoals de koning veiligheid kan vinden achter andere stukken, hebben wij de neiging om onszelf te beschermen of te verdoven met afleiding of andere zaken.

Welke patronen en overtuigingen hebben jouw koningschap beïnvloed? Welke aspecten van jezelf heb je mogelijk verwaarloosd?

"Ik nodig je uit om je positie in het leven in te nemen en je bewust te worden van je eigen waarde en impact. Word de koning op jouw schaakbord en creëer een vervuld en zinvol leven". 

Ik nodig ik je uit voor een 1-op-1 traject met Joop. 

Maak vandaag nog een online afspraak met Joop. 
Ontdek wanneer jouw reis van transformatie en vervulling van start kan gaan.
Dit is jouw kans om je kwetsbaarheid te omarmen, je kracht te ontdekken en een leven te leiden als Koning.